Училище за най-добрите
Get Adobe Flash player

Концерт-спектакъл „Училище за най-добрите“

Уважаеми колеги, ученици и приятели!
Поздравявам Ви сърдечно с прекрасния празник – 90-годишния юбилей на нашето училище. Когато едно училище се е родило в далечната 1928г. и днес навършва подобна достолепна възраст има много поводи за сантимент, за поглед назад във времето и за удовлетворение от следата, която е оставило в сърцата на своите възпитаници. Поклон пред таланта, труда, несломимия дух и голямата обич на всички бивши и настоящи учители от ПГТР в благородното им дело да учат, възпитават и да се грижат за най-ценното – децата на България.
Нашият педагогически колектив по прекрасен и неоспорим начин доказва, че нашето училище е европейско, както по местоположение, така и по дух. Учениците ни усъвършенстват своите професионални умения в Германия, Испания, Франция, Гърция и Канарските острови, а учителите – в Лайпциг – Германия, Римини–Италия и през това лято във Флоренция – Италия.
В ПГТР учебните дни са дни на творчество, провокирано от нови идеи и пълна хармония. И тази юбилейна учебна година е изпълнена с много надежди и очаквания за успешни инвестиции от знания. Учениците инвестират в своето образование, за да разкриват пред себе си повече възможности за реализация в бъдеще, жадни за наука и светлина, за знание, което ражда мечти и надежди, окриля духа в неговите стремления и полети.
Преподавателите в ПГТР са запазили възрожденския си дух и новаторските си идеи. Преодоляват изпитанията единни, съпричастни и солидарни. Имат творческа свобода за професионално развитие и за награда многобройни детски усмивки, искрената обич и уважение на ученици и родители.
Какво по-хубаво от това, чрез нашия професионализъм, благородство и всеотдайност, да дадем на бъдещото поколение увереността и силата, с която да вървят напред.
Учителите в ПГТР са целеустремени и отговорни в евангелската си мисия. Всичко това дава увереност, че историята на гимназията ще продължи още дълго. Започнала 9 десетилетия назад, тя ще бъде дописвана от поколения ученици и учители.
И преминават бързо дните. Мечтаем, учим се, творим. С училище за най-добрите към нови върхове вървим…
Честит празник!

инж. Румяна Петрова

Директор на ПГТР

Статия във вестник Конкурент

Публикация в Bulnews

Репортаж в РимексТв