Училище за най-добрите
Get Adobe Flash player

Международния панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“

За поредна година ученици от ПГТР Враца взеха участие в Международния панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“ в гр. Пловдив. Панаирът се провежда под мотото: „Да подадем ръка на бъдещето си! Среща на училището и бизнеса.“. На 18 и 19 април 2019 година в Международния панаир – Пловдив се събраха над 100 учебни компании от страната и чужбина и представиха своята дейност. Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство Враца беше представена от учебно предприятие „Лукс ауто“ ООД с предмет на дейност търговия с луксозни автомобили и аксесоари за тях. Представители на фирмата бяха трите заместник-управители: Габриела Нитоловска, Евгения Евгениева и Мариела Младенова с ръководител Ирена Димитровска-Андреева. Фирмата взе участие в няколко конкурса на панаира.

На церемонията по награждаването  присъства и произенесе слово заместник-министъра на образованието Даниела Сачева. По думите и учебно-тренировъчните фирми са местата, където се раждат идеи за иновации. Тези фирми помагат на учениците да бъдат по-добри мениджъри, служители и потребители и да разбират и анализират бизнес процесите.

Мариела Младенова, ученичка от XII „в“ клас при ПГТР Враца се класира на първо място в конкурса „Млад счетоводител“ на ТФ ФЕСТ 2019 година, организиран от ВУЗФ София и получи награда стипендия 1100 лева.

Участие в предаването Ефир в 7