Училище за най-добрите
Get Adobe Flash player

Национален ученически конкурс „140 години Търновска конституция“

На 8.11. 2019 във Велико Търново се състоя награждаването на финалистите от националния ученически конкурс „140 години Търновска конституция“. Церемонията се проведе в музей „Възраждане и Учредително събрание“, където  е приета Търновската конституция. Тържеството бе открито от  Янка Такева, председател на клуба и на Синдиката на българските учители. Тя уточни, че участниците в надпреварата са били над 1200.

   Измежду отличените бяха и трима ученици от ПГТР – гр. Враца: Маргарит Йорданов, Томислава Тихомирова и Станислав Тодоров. Те, както и техните консултанти – старши учителите Татяна Донева, Огнян Николов и Тодор Тодоров, получиха грамоти и награди.

 Поздравителен адрес от името на министъра на образованието Красимир Вълчев прочете зам.-министър инж. Таня Михайлова. Тя подчерта, че всички наградени разработки ще бъдат поместени на сайтовете на Синдиката на българските учители и Министерство на образованието и науката. Приветствие към победителите отправи и кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов, който заяви, че ще съдейства за осигуряване на финансиране за отпечатването на книга със същите материали, която да бъде разпространена в българските училища Конкурсът, който тази година имаше активно международно участие, е включен в Националния календар за изяви по интереси на деца и ученици на МОН.

Организатор е Национален клуб „Родолюбие“ със съдействието на Министерство на образованието и науката, Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, СБУ, ТАНГРА ТанНакРа Общобългарска фондация, Националния дворец на децата, Сдружението на преподавателите по история в България, Националния исторически музей, Националния военноисторически музей, в. „Учителско дело“ и в. „Аз-Буки“.