Училище за най-добрите
Get Adobe Flash player

Обичам природата и аз участвам 2018

“Обичам природата и аз участвам 2018” с ПГТР Враца е успешно реализиран проект на училището. Инж. Цветинка Нейкова – директор на РИОСВ, Враца преряза лентата на новите обекти за спорт и отдих. Златослав Цветелинов благодари от името на учениците за новите придобивки. Днес ние отбелязахме успешното приключване на проект „Обичам природата и аз участвам с ПГТР, Враца“, спечелен в Национален конкурс „Чиста околна среда” за 2018 г. като най-оригинален и екологично познавателен проект. Благодарение на осигуреното финансиране инвестирахме в закупуване на спортни уреди и съоръжения за игра на открито, в озеленяване и създаване на еко-кътове.
Ние вярваме, че всяко голямо пътуване започва с малка крачка в правилната посока. Всеки един от нас може да направи промяна към по-добро, а когато много хора искаме да направим света по-красив, по-добър, по-усмихнат и по-чист, водени изцяло от добро и безкористни намерения ‐ цялата Вселена ще ни помогне.
Днес учениците от ПГТР се включиха в една инициатива от хората за хората, която има за цел да засажда нови гори и дървета за България, за да оставим по-добра планета за децата ни и по-добри деца за планетата ни! Инициативата се нарича „Подаряваме 10 000 дървета на деца“ и ПГТР е след 200-те училища от България, които получиха 30 семена на дъб и 30 саксийки, които днес нашите най-малки съученици посадиха. Така ние посадихме малка част от онези 10 000 дървета, подарени от инициативата на учебни заведения, които да бъдат отгледани и засадени. По тази инициатива с засадени до момента над 356 000 дървета. Целта е да бъдат засадени МИЛИОНИ НОВИ ДЪРВЕТА ЗА БЪЛГАРИЯ, с участието на колкото се може повече деца, млади хора и доброволци. Вярваме също, че чрез правенето на добро можем да променим себе си, хората, които участват, а така и целия свят! Вярваме, че ние сме бъдещето и ако те сме по-информирани, по-активни и част от процеса на засаждане на нови гори, то бъдещето ни ще е по-отговорно, по-грижовно и по-чисто! Благодарим на 8-класници за подкрепата! Земята Ви Благодари!

Репортаж в Римекс ТВ

Статия във Враца Днес