Училище за най-добрите
Get Adobe Flash player

Ученици и преподаватели от ПГТР посетиха Истанбул

Група ученици от Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство във Враца, придружени от директора на училището инж. Румяна Петрова и учителя по английски език Мариана Стефанова реализираха мобилност по проект “Put yourself in а refugee’s shoes”/ Постави се на мястото на един бежанец/ по програма Еразъм+ в истанбулското училище Ozel Ugur Anadolu Lisesi.

Това е третият краткосрочен обмен между страните, участници в  проекта – Италия,  Турция, Румъния, България и Португалия. Учениците от всяка страна партньор представиха своите презентации и видео записи по основната тема на срещата „Организиране на социални доброволчески дейности за принудените да имигрират“. По време на тази среща  учениците  работиха върху обобщаване на информацията,  разкази, снимки и статии, които ще бъдат  използвани за създаване  на  третия брой на списанието на проекта. Те представиха свои танци и традиционни ястия по време на срещата. Част от културната програма бе посещение в историческия център на Истанбул, музеят „Мадам Тюсо“, туристическото селище Полонезкьой, Bahçeşehir University и др.

Следващият четвърти краткосрочен обмен по проекта ще се състои в България в периода от 18-24 март 2018 година във Враца по време на честванията във връзка с 90- годишнината от създаването на Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство.

Статия във вестник Враца Днес