Мениджър за един ден

Мениджър за един ден
За поредна година Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство Враца се включи в инициативата “Мениджър за един ден”, която е под наслов „Вдъхнови бъдещето”. Това е една от най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят.
По време на „Мениджър за един ден” утвърдени лидери и професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот, както и представители на държавните институции дават възможност на младежите да се запознаят с настоящето и бъдещето на професията на своя титуляр за деня. Реализирайки на практика своята социална отговорност, домакините потапят своите „мениджъри за един ден” в работното си ежедневие, показват им отвътре как работи техния сектор и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание.
Организирането на “Мениджър за един ден” е в пълен синхрон с образователната политика, провеждана от Европейския Съюз – образованието да бъде все повече с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.
От ПГТР Враца в обувките на мениджъри на 27 април 2023 година „влязоха“ четиринадесет ученика в следните институции: Община Враца, Областна администрация Враца, Областен информационен център Враца, Летище София и ПГТР Враца.