Панорама на образованието 2023

Панорама на образованието 2023

Панорама на образованието 2023

20.04.2023 г.
Панорама на образованието – Враца, 2023 г.
Професионалните и профилираните гимназии, средните училища и филиалите на висши учебни заведения във Враца са основните участници в поредното издание на "Панорама на образованието". Събитието се проведе днес, 20 април, в градинката пред сградата на пощата в града и беше открито от г-н Калин Каменов – кмет на община Враца. В образователния форум се включиха представители на МОН и РУО – Враца, ученици, родители, граждани.
На специално обособени шатри, всички училища с прием след VII клас и филиалите на ВУЗ-овете по интересен и атрактивен начин презентираха предлаганите специалности и възможностите за реализация на младите хора.
Събитието е подкрепено от специалистите от Центъра за кариерно ориентиране към ЦПЛР – Враца и от Регионалното управление на образованието - Враца.
Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство се представи с приготвени от учениците професия "Готвач" сладки, бонбони, соленки и коктейли.
Всички се надяваме, че събитието ще допринесе за информирания избор на учениците и младите хора, а в по-дългосрочен план – и за тяхната пълноценна професионална и личностна реализация.
В ПГТР очакваме бъдещите си осмокласници, избрали нашите професии, за да ги подготвим за професионална кариера.