Отбелязахме Деня на християнското семейство

Отбелязахме Деня на християнското семейство

Отбелязахме Деня на християнското семейство

21.11.2023

„Ден на Християнското семейство” - 21 ноември е добър повод да се събере забързаното и задъхано съвременно българско семейство. Всеки от нас да остави проблемите си навън, до пътната врата, да посвети вечерта на най-близките си, да освободи душата си и я зареди с положителни емоции. И нека не забравяме, че българското семейство е храм, в който трябва да се учим на добро.

Българинът в многовековната си история е отредил достойно място на семейството. Разделил е ролите на мъжа и жената така, че всяка от тях да е значима и достойна. Децата от своя страна трябва да почитат баща си и да уважават майка си и всички роднини - баба, дядо, братя и сестри.

Учениците от 10б клас, специалност „Кетъринг“ приготвиха лютика с картофи и содена питка и сърми,  а тези от 8б клас, професия „Готвач“ направиха икебана от цветя и заедно подредиха традициона маса.

Възпитаниците на гимназията от 11г клас, професия „Хлебар – сладкар“ изнесоха презентация за Деня на християнското семейство, а гостите на събитието разбраха за традициите и обичаите, които се спазват на този ден. Съвместно с учениците инж. Цветелина Ангелова и инж. Боряна Ангелова направиха гадание каква ще е реколтата идната година, защото по обичай ако на този ден е мрачно и дъждовно, то годината ще е плодородна.