Участие в иновационен лагер на състезанието "Зелено бъдеще: Храна"

Участие в иновационен лагер на състезанието "Зелено бъдеще: Храна"

В периода 8-10 март 2024 година екипът от ПГТР Враца – The cooks вза участие в иновационен лагер на състезанието "Зелено бъдеще: Храна", организирано от Джуниър ачийвмънт България и Европейския институт за иновации и технологии с още 14 екипа от цялата страна.

В София Тех парк, Кристина Стаменова, Мелани Иванова, Любен Петров, Цветелина Павлова и Ивалина Бецинска от XII “а” клас се запознаха с теми, свързани с кръговата икономика, производството и потребяването на храна, насърчаването на устойчиви методи на производство, инвестиции и иновации в областта на хранителните технологии, борба с разхищението на храна, по-ефективното управление на ресурсите и отпадъците, замърсяващите опаковки и липсата на достатъчно устойчива и здравословна храна.

Учениците получиха казус, свързан със здравословното хранене и консултации от ментори-предприемачи. Последния ден представиха своите идеи пред изпълнителния директор на JA Bulgaria Ирина Илиева. По поставения казус ще бъде разработен бизнес план, с който екипът ще участва в онлайн състезание през месец април.

Ще бъдат отличени три екипа, които ще получат подаръчни ваучери и ще имат възможност да се състезават за специална награда по време на Националния младежки бизнес форум “Изгряващи звезди”. Форумът е събитие, на което младежки стартъпи представят своите продукти и услуги.