Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство беше домакин на кулинарно състезание

Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство беше домакин на кулинарно състезание

Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство беше домакин на кулинарно състезание

29.05.2023
Днес, 29.05.2023 г. Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство беше домакин на кулинарно състезание, което се проведе по инициатива на Областен информационен център - Враца.
Готварски умения с тристепенно меню мериха три отбора - от страна на домакините, от ПГ "Алеко Константинов" - гр. Мездра и от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - гр. Криводол.
Приготвени бяха ястията:
  • Пилешко филе с гъбен сос и полента;
  • Бобена салата и
  • Милфьой.
Журито се състоеше от топ готвачите шеф Светла Илиева от първия сезон на Hell`s Kitchen Bulgaria, Цветомира Стоянова - ученичка от 12а клас и участник в последния сезон на предаването, и шеф Мартин Максимов - възпитаник на ПГТР - Враца.
Сред раздадените награди бяха за най-вкусно ястие, най-добро презентиране и за бързина на приготвяне.
Гости и учатници в конференцията, проведена докато отборите приготвяха своите ястия, бяха управителят на ОИЦ - Враца Цвети Иванова, представители на Дом на техниката - Враца, на Търговско промишлена палата - Враца, на Център за кариерно ориентиране, Силвия Павлова - Директор на Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца.
Наградите и грамотите за участие бяха връчени на капитаните на отборите от Петя Долапчиева - Зам. - кмет образование и здравеопазване и Милчо Стефанов - Зам. - областен управител на област Враца.
Събитието е част от Национална инициатива на мрежата от ОИЦ в България, има за цел да бъде отбелязана Европейската година на уменията 2023 г. чрез популяризиране сред широката общественост на възможностите за образование, обучение и придобиването на умения чрез европейски средства.