Световна седмица на предприемачеството

Световна седмица на предприемачеството

Световна седмица на предприемачеството

16.11.2022 г.

Учениците от IX в, Х в и ХII г класове на ПГТР – Враца и учителите Маринка Петрова, Йоана Томова и Камелия Любомирова станаха част от предизвикателството – Световна седмица на предприемачеството - 2022. Събитието бе отбелязано с провеждането на състезание между пет отбора, които представиха свои бизнес идеи за разрешаване на социални и екологични проблеми. Генерирането на бизнес идеите имаше за цел да мотивира младите хора да изследват потенциала си и да развият предприемаческо мислене и поведение, да ги насърчи да мислят глобално, да трупат знания, умения и нагласи за стартиране на собствен бизнес.

Презентация на тема „Предприемачеството – овластяване на младите хора с инициативност и творчество“ представи Никол Христова от 12 г клас, а развитието на предприемачеството от дълбока древност до днес и любопитни факти за врачанския предприемач Мито Орозов презентира Дейвид Цановски от IX в.

Гости на предприемчивите ученици от ПГТР – Враца бяха инж. Галина Генчева – директор на ПГТР – Враца, Галина Гешена – заместник директор по учебната дейност, Стела Тарльовска – училищен психолог, учители и служители.

Серията инициативи, посветени на Световната седмица на предприемачеството – 14 - 21.11.2022 ще продължи с училищен конкурс – рисунка, есе и колаж на предприемаческа тема.