“Мениджър за един ден” под наслов „Вдъхнови бъдещето”

“Мениджър за един ден” под наслов „Вдъхнови бъдещето”

“Мениджър за един ден” под наслов „Вдъхнови бъдещето”

27.04.2023
За поредна година Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство Враца се включи в инициативата “Мениджър за един ден”, която е под наслов „Вдъхнови бъдещето”. Това е една от най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят.
По време на „Мениджър за един ден” утвърдени лидери и професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот, както и представители на държавните институции дават възможност на младежите да се запознаят с настоящето и бъдещето на професията на своя титуляр за деня. Реализирайки на практика своята социална отговорност, домакините потапят своите „мениджъри за един ден” в работното си ежедневие, показват им отвътре как работи техния сектор и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание.
Организирането на “Мениджър за един ден” е в пълен синхрон с образователната политика, провеждана от Европейския Съюз – образованието да бъде все повече с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.
От ПГТР Враца в "обувките" на мениджъри на 27 април 2023 година „влязоха“ четиринадесет ученика в следните институции: Община Враца, Областна администрация Враца, Областен информационен център Враца, Летище София и ПГТР Враца.