Световна седмица на парите 2024 #GMW2024

Световна седмица на парите 2024  #GMW2024
Световната седмица на парите е ежегодна глобална кампания с цел повишаване на информираността колко важна е финансовата грамотност за младите хора от ранна възраст. Тази година темата е „Защити парите си, подсигури бъдещето си!“.
Инициативата е насочена към надграждащо развиване на знания, умения, нагласи и поведения, които са необходими на младежите, за да взимат осъзнати финансови решения, в резултат на които да постигат финансово благосъстояние и финансова устойчивост.
Днес 20.03.2024 г. в ПГ по търговия и ресторантьорство, гр. Враца отбелязахме събитието с ученици от VIII в, IX в и X в класове от специалност „Електронна търговия“. Десетокласниците представиха презентация, свързана с историята на парите, разменната търговия и паричните бройни системи. След това приложихме игрови подход и разиграхме ролева игра на тема „Разумна преценка“ с участието на учениците от осми и девети клас. В последвалата дискусия учениците достигнаха до извода колко важно е разумното финансово поведение, умението да спестяваме и потребяваме разумно.