The cooks с ръководител Ирена Димитровска е класиран за участие във финала на състезанието "Зелено бъдеще: Храна", организирано от Джуниър ачийвмънт България и Европейския институт за иновации и технологии.

The cooks с ръководител Ирена Димитровска е класиран за участие във финала на състезанието "Зелено бъдеще: Храна", организирано от Джуниър ачийвмънт България и Европейския институт за иновации и технологии.
Eкипът от ПГТР Враца – The cooks с ръководител Ирена Димитровска е класиран за участие във финала на състезанието "Зелено бъдеще: Храна", организирано от Джуниър ачийвмънт България и Европейския институт за иновации и технологии. В предварителния етап участваха 71 екипи и над 300 участници от цялата страна. Допуснати до финал са само 65 от тях. Пожелавам успех на Кристина Стаменова, Мелани Иванова, Любен Петров, Цветелина Павлова и Ивалина Бецинска от XII “а” клас.
Учениците ще работят над казуси, свързани с производството и потребяването на храна, насърчаването на устойчиви методи на производство, инвестиции и иновации в областта на хранителните технологии, борба с разхищението на храна, по-ефективното управление на ресурсите и отпадъците, замърсяващите опаковки и липсата на достатъчно устойчива и здравословна храна.
Състезанието ще се проведе в няколко етапа:
Foodathon – иновационен лагер, който ще се проведе в Тех парк София. Екипите ще могат да създадат своите решения по поставени казуси. По време на Foodathon-a ще бъдат представени много интересни презентации, посветени на тема Храна.
Онлайн Demo day - по време на тази демонстрация, в рамките на до 30 минути екипите ще могат да покажат напредъка по своите решения на казуса и да получат обратна връзка от експерт.
Онлайн състезание - в онлайн състезанието ще участват всички допуснати екипи. От тях ще бъдат отличени три екипа, които ще получат подаръчни ваучери и ще имат възможност да се състезават за специална награда по време на Националния младежки бизнес форум “Изгряващи звезди”. Форумът е събитие, на което младежки стартъпи представят своите продукти и услуги.
Участие в национален форум “Изгряващи звезди” на трите отличени в онлайн състезанието екипи. Форумът ще се проведе в град Бургас през месец юни 2024. Наградата за екипа победител ще бъде връчена по време на събитието.