Откриване на Новата учебна 2023 - 24 година

Откриване на Новата учебна 2023 - 24 година

Откриване на Новата учебна 2023 - 24 година

15.09.2023
Новата учебна година беше открита в Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство. Тържеството започна в 10:00 часа в двора на празнично украсеното училище.
Официални гости на празника бяха г - жа Стела Димитрова - Началник отдел "Образование и здравеопазване", община Враца и д - р Иво Ралчовски, общински съветник.
Тържествено обръщение към учениците, родителите и гостите отправи на инж. Галина Генчева - Директор на гимназията:
"Скъпи ученици! Вие сте бъдещето на страната ни и на света! Затова ви пожелавам здрава и ползотворна учебна година. Пожелавам ви да уважавате своите учители и да вземете от тях всичко, което могат да ви дадат - мъдрост, знания и опит. Бъдете любознателни и мечтайте – това винаги ще ви тласка към развитие и ще ви води към нови хоризонти. Нека тези мечти ви дадат сили, за да преминете през усилните дни, изпълнени с уроци, конкурси и състезания. Приемете ги като предизвикателство и условие за проява на вашата воля и упоритост, на жаждата ви за нови знания. И знайте, че няма усилия и труд, които да останат невъзнаградени. Помнете, че до вас са вашите учители.
Основната задача на училището днес е да подготвя за живота личности, които умеят да общуват, да търсят и откриват сами нужните знания, да се справят с проблеми в учебна, професионална и житейска ситуация. Пазете традициите на нашето училище, умножавайте успехите му, почитайте всеотдайността на своите преподаватели!
Специален поздрав отправям към нашите нови ученици – добре дошли в нашето училище. Благодарим, че с избора си изразихте вярата си в нашия професионализъм. Уверявам ви, че ръководството на училището и целият екип ще направим всичко, което е по силите ни, за да оправдаем вашето и на вашите родители доверие.
На всички пожелавам радостна и ползотворна учебна година! Нека силата на знанието ни води напред и нагоре. Нека светлина да озарява пътя, по който вървим и успехите да си множим.
Честит първи учебен ден и на добър час!".